Πόνος στο γόνατο και βελονισμός

14 Απριλίου, 2016 Mingmen No comments exist

 

 

 

ο πόνος στο γόνατο είναι ένα συχνό πρόβλημα τόσο σε ενήλικες όσο και και σε παιδιά. Σύμφωνα με την αμερικάνικη ακαδημία ορθοπεδικών χειρούργων πάνω από 11 εκατομμύρια επισκέψεις δέχονται οι γιατροί στα γραφεία τους εξαιτίας κάποιου προβλήματος η πόνου στα γόνατα.


Το γόνατο είναι η μεγαλύτερη άρθρωση στο σώμα αποτελείτε από το οστό του μηρού, της Κνήμης και της Επιγονατίδας. Η άρθρωση του γόνατος περιλαμβάνει επίσης αρκετούς μυς, η οποίοι εκτείνουν το πόδι και λυγίζουν το πόδι στο γόνατο,τένοντες οι οποίοι συνδέουν τους μυς με τα οστά, Αρθρικό Χόνδρο, Μηνίσκοι (έσω έξω μηνίσκος).
ο πόνος στο γόνατο μπορεί από διάφορα αίτια όπως οστεοαρθρίτιδα γόνατος χονδροπάθεια επιγονατίδος,κάκωση ανατομικών στοιχείων από ένα ατύχημα που προκαλεί βλάβη στην περιοχή.

 

 

 

Το υπερβολικό βάρος μπορεί επίσης να συμβάλουν στην εμφάνιση προβλημάτων στο γόνατο, προκαλώντας υπερβολική πίεση στις αρθρώσεις και τους χόνδρους.
Ποιος υποφέρει από πόνο στο γόνατο;
πολλοί αθλητές βιώνουν τραυματισμούς στο γόνατο και ιδιαίτερα στους συνδέσμους τους.

 

 

 

Οι πίο συχνοί τραυματισμοί στα εξής αίτια:

 

 

  • Ο τραυματισμός των μηνίσκων του γόνατος μπορεί να προκαλέσει ρήξη τμήματος του μηνίσκου.
  • Ο τραυματισμός των τενόντων του γόνατος είναι και αυτός σημαντικός, καθώς επηρεάζει άμεσα τη φυσιολογική κίνηση του γόνατος.
  • Σε εξάρθρημα που προκαλείται από ξαφνική περιστροφή ή χτύπημα στο γόνατο.
  • Ο ερεθισμός των τενόντων γύρω από το γόνατο είναι μια φλεγμονώδης αντίδραση από υπέρχρηση και μπορεί να οφείλεται για παράδειγμα σε έντονη άσκηση, ποδηλασία, ανέβασμα σκάλας. Το “γόνατο του δρομέα” είναι μια μορφή τενοντίτιδας. Αυτός ο τραυματισμός προκαλείται κυρίως λόγω υπέρχρησης και προκαλεί πόνο στο μπροστινό μέρος του γόνατος.
  • Η ρήξη κάποιου τένοντα είναι ένας σοβαρός τραυματισμός που συνήθως οφείλεται σε ατύχημα,
  • Σε τραυματισμό της επιγονατίδας και του χόνδρου της, που βρίσκεται στην οπίσθια επιφάνειά της .
  • Η πρόωρη οστεοαρθρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί μετά από οξύ τραυματισμό.

Ο πόνος στο γόνατο δεν περιορίζεται μόνο σε αθλητές, Καθώς οι άνθρωποι γερνούν, το ποσοστό του χόνδρου στο γόνατο μειώνεται, και πολλοί σύνδεσμοι αρχίζουν να χάνουν κάποια από την ελαστικότητά τους, καθιστώντας τα πιο ευαίσθητα στον πόνο και στον τραυματισμό.

 

 

 

Τi μπορεί να κάνει ο βελονισμός;

 

 

 

Με τον βελονισμό πολλοί ασθενείς έχουν γλυτώσει χειρουργείο αλλαγής γόνατος (αρθροπλαστική γονάτου). Ο βελονισμός αποτελεί την πρώτη θεραπευτική επιλογή στην οστεοαρθρίτιδα σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Acupuncture in Medicine». Επίσης εκπληκτικά αποτελέσματα υπάρχουν με τον βελονισμό στην μετεγχειρητική αντιμετώπιση των πόνων, του πρηξίματος, της δυσκαμψίας μετά από χειρουργείο γονάτου
Διαδικασία βελονισμού
Όπως σε μια συνηθισμένη επίσκεψη στον γιατρό, ο βελονιστής θα ζητήσει από τον ασθενή το αναλυτικό ιατρικό του ιστορικό, στοιχεία για την προέλευση του πόνου και τον τρόπο ζωής του όπως διατροφή, άσκηση και όποιες άλλες φυσικές δραστηριότητες που μπορεί να επηρεάζουν τον πόνο. Στην συνέχεια ακολουθεί φυσική εξέταση. Ο βελονιστής μπορεί να εξακριβώσει την δυσκολία του περιστατικού και να ξεκινήσει την θεραπεία.

 

 

 

Ο βελονισμός περιλαμβάνει την τοποθέτηση πολύ λεπτών βελονών στο σώμα και το πρόσωπο. Τυπικά χρησιμοποιούνται 10 με 20 βελόνες. Το άτομο νιώθει μόνο ένα ανεπαίσθητο τσίμπημα κατά την τοποθέτηση. Αφού η βελόνα έχει τοποθετηθεί, ο ασθενής δεν νιώθει κανέναν απολύτως πόνο. Συνήθως μια συνεδρία διαρκεί από 20 έως 30 λεπτά. Οι βελόνες τοποθετούνται όχι μόνο κοντά στα σημεία του πόνου αλλά ακόμη και σε άλλα σημεία του σώματος που σχετίζονται με την συνολική βελτίωση της υγείας.Για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήσεις πατήστε ΕΔΩ
Πλεονεκτήματα

 

 

 

  • Είναι απολύτως ασφαλής και στερείται παρενεργειών
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με φαρμακευτικές και μη-φαρμακευτiκές θεραπείες
  • Δεν βελτιώνεται μόνο ο πόνος στο γόνατο, αλλά συνολικά (ολιστικά) η υγεία
  • Μερική ανακούφιση αναμένεται απευθείας ακόμη και με την πρώτη συνεδρία.
  •  Ο Βελονισμός είναι ακόμη πιο αποτελεσματικός σε συνδυασμό με άλλες εναλλακτικές θεραπείες

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες η να κλείσετε ραντεβού μαζί μας πατήστε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *