Θεραπεία ημικρανίας – Πώς βοηθά ο βελονισμός

28 Μαρτίου, 2018 Mingmen No comments exist

 

 

Εάν υποφέρετε από πονοκεφάλους, δεν είστε μόνοι. Πάνω από 50 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν κάποια μορφή έντονης κεφαλαλγίας σε κάποιο σημείο της ζωής τους. Είτε αντιμετωπίζετε πόνο στο κεφάλι ή σοβαρές ημικρανίες, οι πονοκέφαλοι μπορούν να κλέψουν  πολύτιμο χρόνο από την ημέρα και τη ζωή σας ψάχνοντας να βρείτε λύσεις για ανακούφιση.

Πολλοί αναζητούν ανακούφιση φτάνοντας σε βαριά αναλγητικά, είτε σε πιο ήπια φάρμακα. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει προσωρινά και μπορεί να σας βοηθήσει να ξεφύγετε από τον πόνο πιο γρήγορα. Δυστυχώς, τα κοινά φάρμακα κεφαλαλγίας δεν αντιμετωπίζουν τη ρίζα ή τις αιτίες και όταν χρησιμοποιούνται για μεγάλες χρονικές περιόδους, μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

 

Ο βελονισμός και η παραδοσιακή κινεζική ιατρική (ΠΚΙ) προσφέρουν μια ασφαλή και αποτελεσματική προσέγγιση για την ανακούφιση του πόνου κεφαλαλγίας χωρίς να προκαλούν βλαβερές παρενέργειες όπως πολλά φάρμακα.

 

Αιτίες των πονοκεφάλων:

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες στη θεωρία της ΠΚΙ  που μπορεί να διαδραματίσουν έναν βασικό ρόλο στη ρίζα του πονοκεφάλου  . Αυτά περιλαμβάνουν τη σύσταση του σώματος, τη συναισθηματική υγεία, την υπερβολική εργασία, τις κοινωνικές δραστηριότητες και την άσκηση, την ακατάλληλη διατροφή, το συναισθηματικό τραύμα και τις ορμόνες.

 

Ένα φυσικό μονοπάτι για την ανακούφιση:

Ο βελονισμός και η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική (ΠΚΙ) υιοθετούν μια ολιστική προσέγγιση ολόκληρου του σώματος στην υγεία. Ο βελονιστής  θα πάρει ένα λεπτομερές ιστορικό υγείας και θα κάνει μια φυσική εξέταση για να καθορίσει τον τρόπο και τον λόγο για τον οποίο η ζωτική ενέργεια του σώματός σας, Qi (pronounced chee), είναι εκτός ισορροπίας για να προσδιορίσει τον τύπο κεφαλαλγίας που αντιμετωπίζετε, για να καθορίσει την πιο αποτελεσματική θεραπεία, και να  επικεντρωθεί στην ρίζα της αιτίας (ών) του προβλήματος.

 

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο βελονισμός δεν είναι μια γρήγορη λύση. Οι αλλαγές μπορεί να συμβούν γρήγορα ή σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ανάλογα με τη γενική κατάσταση της υγεία σας. Είτε πρόκειται για μία επίσκεψη για την αντιμετώπιση ενός σοβαρού προβλήματος, είτε για αρκετές επισκέψεις για την αντιμετώπιση ενός χρόνιου προβλήματος, προτείνεται να ακολουθήσετε προσεκτικά τις συστάσεις περί φροντίδας του βελονιστή σας για να μεγιστοποιήσετε το θεραπευτικό σας αποτελεσμα.

 

Έρευνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του βελονισμού για τις ημικρανίες πονοκεφάλους μπορείτε να δείτε εδώ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *