Τι είναι ο πόνος στον αυχένα;
Ο πόνος στον αυχένα η (αυχενικό σύνδρομο) είναι μια συχνή πάθηση που μπορεί να είναι αρκετά ήπια, ώστε να είναι μια απλή ενόχληση, ή αρκετά σοβαρή ώστε να μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα της ζωής του ατόμου. Η αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης συνήθως παρουσιάζει δισκοπάθεια που προκαλεί άλγος,μουδιάσματα,αδυναμία στο η στα κάτω άκρα.Συνήθως η συμπτωματολογία στο χέρι έχει τοπογραφικό χαρακτήρα λουρίδας που επεκτείνεται από τον αυχένα προς τον βραχίονα η και πιο κάτω προς τα δάχτυλα.
Συμπτώματα αυχενικού:
Τα συμπτώματα του αυχενικού συνδρόμου είναι πόνος και δυσκαμψία.Τα συμπτώματα αυτά επεκτείνονται στην επιφάνεια του αυχένα, στην περιοχή του ώμου ή και στην ανώτερη περιοχή της ράχης. Κάποιες φόρες συνδυάζονται και με πονοκέφαλο.
To αυχενικό σύνδρομο μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά συνήθως παρουσιάζεται μετά τα 25 – 30 έτη.
Βελονισμός για αυχενικό σύνδρομο
Η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική και ο βελονισμός είναι μια θεραπευτική αγωγή χωρίς παρενέργειες, χαλαρωτική και εντελώς ανώδυνη, χωρίς φαρμακευτική αλληλεπίδραση, χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες και τα ποσοστά επιτυχίας του αγγίζουν το 90%.
Ο συγγραφέας μιας μελέτης, Dominik Irnich λέει ότι, <<ο βελονισμός είναι ευρέως διαδεδομένος ανα τον κόσμο. Η δυτική ιατρική είναι και αυτη σωστη και επιτυχής, αλλά σε πολλές χρονιες παθησεις εχει έλλειψη επιτυχίας. Οι μέθοδοι της ανατολικής ιατρικής μπορεί να είναι μια πιό σωστή επιλογή. … >>
Ο τρόπος που ο βελονισμός μπορεί να αντιμετωπίσει τον πόνο είναι πολυεπίπεδος και περιλαμβάνει: απελευθέρωση ενδορφινών, τόσο τοπικά, στο σημείο του πόνου, όσο και απομακρυσμένα στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Απενεργοποίηση των σημείων ευαισθησίας (trigger points). Αναστολή της διαβίβασης του ερεθίσματος του πόνου μέσω του νωτιαίου μυελού. Ενεργοποίηση του ενδογενούς συστήματος αναλγησίας στον υποθάλαμο.
Ο αριθμός των συνεδριών για κάθε άτομο ποικίλει ανάλογα με το στάδιο του συνδρόμου αρχίζοντας πάντοτε με 4 – 6 συνεδρίες ενώ σε χρόνιες καταστάσεις ο αριθμός των συνεδριών φτάνει τις 10 – 15.
έρευνα ανάλυσης για πόνο στον αυχένα και την μέση Δείτε
Για περισσότερες πληροφορίες η να κλείσετε ραντεβού μαζί μας πατήστε ΕΔΩ