Τουίνα (tuina)

HEALTH &   COSMETICS

 

Το Tουίνα (推拿 – tūi ná είναι μια αρχαία κινέζικη θεραπευτική τέχνη μάλαξης. Ως προς την θεωρητική του βάση, στηρίζεται στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και συνδέεται απόλυτα με τον Βελονισμό και τα Κινέζικα Βότανα.

 

Βασίζεται στην ίδια θεωρία που στηρίζεται και ο βελονισμός, δηλαδή στη θεωρία της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής, η οποία ξεκινάει το 2.000 π.Χ.. Το πιο αρχαίο κείμενο πάνω στη θεραπεία tuina στην Κίνα, βρέθηκε στα “Κλασικά κείμενα του Κίτρινου Αυτοκράτορα”, ιατρική πραγματεία που εκδόθηκε τον 5ο αιώνα π.Χ.. Tui σημαίνει σπρώχνω και na σημαίνει πιέζω.

 

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται στο τουίνα, είναι ξεχωριστές. 

 

Πάντα, πρώτα, χαλαρώνουμε την επιφάνεια του σώματος και σιγά-σιγά διεισδύουμε στα εσωτερικά μυικά στρώματα, όπου και βρίσκονται οι πόνοι, οι μυικοί σπασμοί (τα μπλοκαρίσματα). Με πιέσεις και με τεχνικές όπως “ζύμωμα” και “τράβηγμα” των μυών, επηρεάζουμε συγκεκριμένα σημεία βελονισμού, όπως και μεγαλύτερες περιοχές του σώματος για να επιφέρουμε το θεραπευτικό αποτέλεσμα. 

 

Το μασάζ τουίνα γίνεται σε ολόκληρο το σώμα ή μόνο στην περιοχή που υπάρχει πρόβλημα. Ο θεραπευτής χρησιμοποιεί τα χέρια, τους αγκώνες, τα δάχτυλα, τις φαλαγγικές αρθρώσεις, τη ράχη ή την κόψη της παλάμης, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο αριθμό τεχνικών.

 

Τα αποτελέσματα του τουίνα είναι:

 

 

– ενεργοποιούνται οι κύριοι και βοηθητικοί μεσημβρινοί του σώματος,

 

– ομαλοποιείται η ροή της ενέργειας μέσα στους μεσημβρινούς που διατρέχουν ολόκληρο το σώμα,

 

– διευκολύνεται η κυκλοφορία του αίματος,

 

– δυναμώνουν οι σύνδεσμοι των αρθρώσεων και ευεργετείται η κίνησή τους,

 

– ηρεμεί το νευρικό σύστημα,

 

– μειώνονται οι πόνοι του σώματος,

 

– αυξάνεται η αντίσταση του οργανισμού κ.λπ..

 

 

‘Oταν γίνεται συστηματικά, το τουίνα, βοηθάει στη θεραπεία ασθενειών, όπως άγχος, ψυχολογικά προβλήματα, αϋπνίες, δυσκοιλιότητα, βουλιμία, πονοκέφαλοι, προβλήματα νευρικού και μυϊκού συστήματος, κυκλοφορικού και πεπτικού συστήματος, ισχιαλγία, αυχενικό, οσφυαλγία

 

ακολουθηστε μασ στα social media