Μυοσκελετικές διαταραχές & διαχείριση πόνου

HEALTH &

COSMETICS

Μια σειρά από προβλήματα πλήττουν διάφορα σημεία του σώματός μας O πόνος εμφανίζεται εκεί που δεν τον περιμένουμε δυσκολεύοντας την καθημερινότητά μας και κρατώντας μας μακριά από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες. Η μακροχρόνια ενασχόληση με τα αθλήματα, η χειρωνακτική εργασία αλλά και η καθιστική ζωή είναι οι παράγοντες που ευθύνονται κατά κύριο λόγο για την καταπόνηση του μυϊκού συστήματος.

 

O χρόνιος πόνος, καθιστά πολλούς ασθενείς, ανίκανους προς εργασία και επηρεάζει σοβαρά την ποιότητα της ζωής τους. Αν και δεν υπάρχουν ακριβείς επιδημιολογικές μελέτες, τα υπάρχοντα δεδομένα συγκλίνουν στο ότι, το 25%-30% του πληθυσμού των βιομηχανοποιημένων κρατών πάσχει από αυτούς. Από τα άτομα αυτά το 50%-75% εμφανίζει κάποια ανικανότητα για μέρες, εβδομάδες, μήνες ή ακόμη και μόνιμα. Συνεπώς ο χρόνιος πόνος είναι ένα σοβαρό οικονομικό, κοινωνικό, ψυχολογικό πρόβλημα, αλλά πρωτίστως μείζων πρόβλημα υγείας.

  • Αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο
  • Οσφυαλγία-Ισχιαλγία
  • Αυχεναλγίες – Θωρακαλγίες
  • Αρθρίτιδες και περιαρθρίτιδες γόνατος, ώμου, ποδοκνημικής, ισχίου, αγκώνος, άκρας χειρός, άκρου ποδός
  • Ρευματοειδής αρθρίτις
  • Μυϊκά άλγη (διάχυτα ή εντοπισμένα)

Ο βελονισμός έχει αποδειχτεί, από πολλές μελέτες, ότι, βοηθά σημαντικά στην βελτίωση και ανακούφιση από τον χρόνιο πόνο. Οι πρώτες μεγάλες έρευνες έγιναν από τον Ezzo 2000, συνεχίστηκαν από τον Serman 2009 και τον Hopton 2010. Οι παραπάνω μελέτες αναφέρουν ότι, ο βελονισμός είναι πιο αποτελεσματικός από  τη φαρμακολογική θεραπεία για χρόνια οσφυαλγία, κεφαλαλγία, οστεοαρθρίτιδα και γονυαλγία. 

ακολουθηστε μασ στα social media