διατροφη&πκι

HEALTH &   COSMETICS

                                                                 Η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου” Ιπποκράτης”

 Η διατροφή στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική και όχι μόνο θεωρητε φάρμακο και χρησιμοποιείτε για να θρέψει και να εναρμόνιση το σώμα το μυαλό και το πνεύμα η κατάλληλη διατροφη ανάλογα την δυσαρμονία του σώματος  συνδυάζεται εξαιρετικά τόσο με τον βελονισμό  όσο και με την κινέζικη βοτανοθεραπεία .

 

 

το φαγητό που τρώμε κάθε μέρα επηρεάζει την ισορροπία του σώματός μας. πολλές ασθένειες που προκαλούνται ή επιδεινώνονται από την κατανάλωση λανθασμένων τροφίμων που καταναλώνουμε. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις ανάγκες του σώματός μας ώστε να μπορούμε να μάθουμε ποια τρόφιμα είναι καλύτερο για μας.

 

 

Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, τα τρόφιμα χωρίζονται σε πέντε φύσεις: το κρύο, δροσερό, ουδέτερο, ζεστό και καυτό. Η φύση των τροφίμων δεν καθορίζεται από την πραγματική θερμοκρασία τους, αλλά από το τι επιπτώσεις έχουν στο σώμα ενός ατόμου μετά την κατανάλωση. Όταν ένα άτομο τρώει συνεχώς έναν τύπο τροφίμων, δημιουργεί μια ανισορροπία στο σώμα του, και επηρεάζει το ανοσοποιητικό του σύστημα. Έτσι, ένα από τα κλειδιά στην κινεζική ιατρική είναι να διατηρηθεί το σώμα μας “ουδέτερο”.

 

 

Για παράδειγμα, τα τρόφιμα που είναι ζεστά και καυτά φέρνουν τη θερμότητα στο σώμα μας – π.χ. βόειο κρέας, καφέ, το τζίντζερ, ζεστό τσίλι και τα τηγανητά – ενώ τα κρύα και τα δροσερό τρόφιμα το δροσίζουν πχ οι σαλάτες, το τυρί, το πράσινο τσάι και η μπύρα. 

 

 

Ουδέτερα είναι τρόφιμα όπως το λάδι, το ρύζι, το χοιρινό και τα περισσότερα είδη ψαριών.

 

 

Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, κάθε μπουκιά τροφίμων στέλνει την τροφή στα αντίστοιχα όργανα: η ξινή τροφή εισέρχεται στο ήπαρ και βοηθά να σταματήσει η εφίδρωση και ο βήχας, το αλάτι εισέρχεται στα νεφρά, η πικρή τροφή εισέρχεται στην καρδιά και το λεπτό έντερο ,τα πικάντικα τρόφιμα εισέρχονται στους πνεύμονες και το παχύ έντερο και βοηθούν στην τόνωση της όρεξης και η γλυκιά τροφή εισέρχεται στο στομάχι και τη σπλήνα και λαδώνουν το σώμα. Έτσι, είναι σημαντικό να έχουμε κάθε γεύση στη διατροφή.

 

 

ακολουθηστε μασ στα social media