βελονισμός και το ανοσοποιητικό σύστημα

5 Μαρτίου, 2018 Mingmen No comments exist

 

 

Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω ειδικών σημείων βελονισμού στο σώμα με βάση το σύστημα των μεσημβρινών

 

**Στο παρακάτω άρθρο όπου εμφανίζεται  ΠΚΙ είναι εν συντομία η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική**

 

ΠΚΙ και το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι το πιο σημαντικό μέρος του σώματός μας όταν πρόκειται να παραμείνουμε υγιείς και να καταπολεμήσουμε ασθένειες και ασθένειες. Λειτουργεί ανιχνεύοντας επιβλαβή παθογόνα και ιούς και προστατεύοντας το σώμα μας από αυτά. Όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν λειτουργεί σωστά, το σώμα γίνεται πιο επιρρεπές στην ασθένεια.

 

Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική έχει επικεντρωθεί στην ανοσοποιητική υγεία εδώ και αιώνες. Η ΠΚΙ πιστεύει ότι οι ασθένειες προκύπτουν όταν υπάρχει ανισορροπία στο σώμα. Όταν το γιν και το γιανγκ είναι ισορροπημένα, το σώμα μπορεί να λειτουργήσει κανονικά. Όταν αυτές οι ενέργειες δεν βρίσκονται σε ισορροπία, η φυσική ροή ενέργειας του σώματος, Qi, βιώνει διαταραχές που προκαλούν ασθένεια.

 

Για να διατηρηθεί η λειτουργία του σώματος σωστά, η ΠΚΙ πιστεύει ότι πρέπει να διορθωθούν τυχόν υπερβολές ή ελλείψεις στο γιν και στο γιανγκ. Αυτό γίνεται με ολιστικό τρόπο. Αντιμετωπίζοντας το σώμα ως σύνολο, τεχνικές όπως ο βελονισμός χρησιμοποιούνται για να φέρουν το σώμα πίσω στην κανονική του ισορροπία, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Στην ΠΚΙ, διαφορετικά όργανα έχουν διαφορετικούς ρόλους στην ανοσοποιητική υγεία.

Οι πνεύμονες είναι το πρώτο εμπόδιο για τους εξωτερικούς παθογόνους παράγοντες. Οι πνεύμονες διασκορπίζουν το Qi στην επιφάνεια του σώματος για να το προστατεύσουν.

Ο σπλήνας θεωρείται ως αίμα και η πηγή του Qi του σώματος. Λειτουργεί για να μετακινεί τα υγρά και να ρυθμίζει τη ροή του αίματος.

Τα νεφρά είναι η ρίζα της υγιούς ενέργειας, διατηρώντας το σώμα σε ισορροπία και ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το ήπαρ προάγει τη λειτουργία του ενδοκρινικού, πεπτικού, κυκλοφορικού και ανοσοποιητικού συστήματος. Το ήπαρ είναι υπεύθυνο για την κίνηση του Qi.

Τέλος, η καρδιά είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα και λειτουργεί για να ρυθμίζει τη ροή του αίματος. Η καρδιά τελικά εξισορροπεί το νευρικό, καρδιαγγειακό και ενδοκρινικό σύστημα του οργανισμού μας, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την ανοσοποιητική υγεία.

Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω ειδικών σημείων βελονισμού στο σώμα με βάση το σύστημα μεσημβρινών . Το μεσημβρινό σύστημα είναι το μονοπάτι μέσω του οποίου ρέει το Qi. Όταν το σώμα δεν είναι στην καλύτερη υγεία του, μπορεί να υπάρξει στασιμότητα στο Qi. Ο βελονισμός λειτουργεί απελευθερώνοντας αυτά τα μπλοκαρίσματα για να επιστρέψει το σώμα πίσω στην ισορροπία και την καλύτερη  υγεία του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *