αισθητικοσ βελονισμοσ

HEALTH &

COSMETICS

Όποιος διατηρεί την ικανότητα να βλέπει την ομορφιά, δεν γερνάει ποτέ.

“ΦΡΑΝΤΣ ΚΑΦΚΑ”
                                                                                                                               


Οι ρυτίδες και η χαλάρωση της επιδερμίδας ήταν και παραμένουν ο εφιάλτης κάθε γυναίκας. Όμως και η ιδέα του χειρουργείου είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, εφιαλτική.


 Ευτυχώς σήμερα οι εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν για την πρόληψη της γήρανσης του προσώπου, και όχι μόνο, είναι πολλές. Μια από τις πιο αποτελεσματικές, ανώδυνες και χωρίς παρενέργειες είναι ο αισθητικός βελονισμός, στον οποίο άλλωστε οφείλουν τη λάμψη του προσώπου τους διάσημες γυναίκες όπως η Μαντόνα, η Γκουίνεθ Πάλθροου, η Σέρ κα.


Ως γνωστόν ο βελονισμός εφαρμόζεται ευρύτατα πλέον στη Δύση για την αποκατάσταση πολλών και ποικίλων προβλημάτων υγείας και αισθητικής. Οι παραδοσιακοί Κινέζοι θεραπευτές(ιατροί της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής)  τον εφαρμόζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια για να ρυθμίσουν το τσι –ζωτική ενέργεια- στον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ οι σύγχρονοι δυτικοί βελονιστές γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο βελονισμός δρά μέσω του νευρικού και ορμονικού συστήματος , αποκαθιστώντας δυσλειτουργίες πάσης φύσεως.


Όσον αφορά τον αισθητικό βελονισμό, η σημαντική προσφορά του στη βελτίωση της ομορφιάς και τη διατήρηση της νεανικότητας, είναι επίσης γνωστή εδώ και πολλούς αιώνες.

Ξεκινά στην Κίνα του 16ου  αιώνα όπου οι παλλακίδες του αυτοκράτορα τον χρησιμοποιούσαν για να διατηρήσουν την γοητεία τους.


Βελόνες στο μέγεθος τρίχας διεισδύουν στις εκφυλισμένες ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτό γίνεται αντιληπτό από τον εγκέφαλο ο οποίος κινητοποιείται. Έτσι ενεργοποιεί τα μιτοχόνδρια των κυττάρων, διεγείρει τους ινοβλάστες (κύτταρα υπεύθυνα για την παραγωγή υαλουρονικού οξέως, κολλαγόνου και ελαστίνης), ενισχύει τη μικροκυκλοφορία του αίματος, στέλνει αντιφλεγμονώδεις ουσίες και προσφέρει καλύτερη οξυγόνωση και ενυδάτωση.


Με λίγα λόγια προωθείται η φυσική επουλωτική διαδικασία του οργανισμού και αναζωογονείται η περιοχή του προσώπου.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα εμφανή, και η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης συνεχίζεται για 2 ως 4 εβδομάδες, μετά το πέρας της κάθε συνεδρίας.


Η τεχνική προτείνεται ως μέθοδος πρόληψης κατά της φωτογήρανσης και ως θεραπεία αναζωογόνησης, από την ηλικία των 25 ετών.


Δεν υπάρχουν επιπλοκές, παρενέργειες και πιθανότητα παραμόρφωσης. Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι αποστειρωμένες μιας χρήσεως και είναι πάρα πολύ λεπτές. Σε αντίθεση με άλλες θεραπείες, ο αισθητικός βελονισμός αποτελεί μια ανώδυνη και μη επεμβατική μέθοδο.ακολουθηστε μασ στα social media

© Copyright 2020 mingmen.gr