κινέζικη ιατρική και ψυχική υγεία

24 Φεβρουαρίου, 2016 Mingmen No comments exist

 

 

 

 

 

 

 

OI Διαταραχές στην ψυχική υγεία είναι πιο συχνές από ό, τι νομίζετε. Σύμφωνα με το NIH (National Institutes of Health), περίπου ένας στους τέσσερις ενήλικες πάσχουν από ψυχική διαταραχή κάθε χρόνο.

διαταραχές της ψυχικής υγείας είναι οι ιατρικές καταστάσεις που μπορούν να πάρουν πολλές μορφές και να επηρεάσει τους ανθρώπους σε διάφορους βαθμούς. Οι ψυχικές διαταραχές μπορούν να προκαλέσουν διαταραγμένο τρόπο σκέψης, μια ανικανότητα να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές εργασίες, μειωμένη απόδοση στην εργασία, αισθήματα αναξιότητας, παραισθήσεις, εναλλαγές της διάθεσης, ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, αϋπνία, κόπωση και δυσκολία σχετικά με τους άλλους. Είτε πρόκειται για μια σοβαρή ψυχική ασθένεια ή μια ήπια, προσωρινή κατάσταση, ο βελονισμός είναι μια εξαιρετική, ασφαλής προσέγγιση από οποιοδήποτε άλλη θεραπεία. Αυτός είναι ένας τομέας όπου Κινέζικη Ιατρική λάμπει γιατί αντιμετωπίζει το άτομο ως σύνολο – ψυχική και σωματικά – την ίδια στιγμή. Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική (TCM), τα δύο δεν θεωρούνται ως ξεχωριστές οντότητες όπως είναι στη δυτική ιατρική.

Στο βιβλίο, Περιπέτειες στη Κινέζικη Ιατρική: Ο βελονισμός, τα βότανα και οι Αρχαίες Ιδέες για τo Σήμερα , γράφει για τις φιλοσοφικές διαφορές μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Ιατρικής. Εδώ θα βρείτε ενα σύντομο απόσπασμα:

« Η Δυτική ιατρική εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επιστήμη, με τις ιδεολογικές ρίζες της στην Ελλάδα και την Αίγυπτο. Rene Descartes (1596-1650), ο διάσημος Γάλλος φιλόσοφος και ένας από τους πατέρες της σύγχρονης επιστήμης και των μαθηματικών, επηρέασε σε μεγάλο βαθμό το σχηματισμό της επιστημονικής μεθόδου. Ως επιστήμονας, ώστε να πάρει φορείς να τεμαχίσει, έκανε μια συμφωνία με τον Πάπα ότι η ιατρική θα περιοριστεί στο σώμα. τα συναισθήματα και τις ψυχές των ανθρώπων θα είναι η επαρχία της Εκκλησίας.

Αυτή η υπερβολικά απλοϊκή εξήγηση επισημαίνει την εξέλιξη της δημιουργίας δυτικής ιατρικής του διαχωρισμού του μυαλού και του σώματος, που βλέπουν το σώμα ως ένα σύνθετο σύστημα με απλά βιολογικά μέρη, παρά μια ολιστική μονάδα. Σίγουρα η δυτική ιατρική έχει καταφέρει εκπληκτικά πράγματα, αλλά δεν είναι ο μόνος δρόμος για την ευεξία. »

Η Κινέζικη Ιατρική, συμπεριλαμβανομένων τις θεραπείες του βελονισμού και των βοτάνων μπορεί να ανακουφίσει πολλά από τα δυσάρεστα συμπτώματα που σχετίζονται με θέματα ψυχικής υγείας και τις παρενέργειες που σχετίζονται με συνταγογραφούμενα φάρμακα. Στην ΠΚΙ, οι διαταραχές της ψυχικής υγείας θεωρείται ως μια διαταραχή στη ροή του Qi. Σκεφτείτε το σαν μια ενεργειακή ανισορροπία. Αυτή η ανισορροπία μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Ο στόχος στην κινεζική ιατρική είναι η εξατομικευμένη ολιστική προσέγγισει του ατόμου και των συμπτωμάτων του, προκειμένου να βελτιώσει τη συνολική του υγεία. Ένα πράγμα το οποίο η δυτική ιατρική αρέσκεται μόνο στα συμτωματα του ασθενούς. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί ασθενείς καταφεύγουν τα τελευταία χρόνια στον βελονισμό και στην ανατολική φιλοσοφία όπου βοηθάει με τους παρακάτω τρόπους:
1. Ο βελονισμός αυξάνει το επίπεδο των ενδορφινών στον εγκέφαλο. Οι ενδορφίνες είναι χημικές ουσίες
που παράγονται φυσιολογικά στον εγκέφαλο για την καταπολέμηση του πόνου. Μπορούν επίσης να επηρεάσουν θετικά τη διάθεσή σας.

2. Ο βελονισμός μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, να προκαλέσει τη χαλάρωση, αύξηση της κυκλοφορίας, να μειώσει το άγχος και να βελτίωση την ποιότητα του ύπνου για να βοηθήσει τους ασθενείς να ρυθμίσουν τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις τους στο στρες καλύτερα.

3. Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της σεροτονίνης , μια χημική ουσία στον εγκέφαλο που επηρεάζει τη συναισθηματική κατάσταση ενός ατόμου.

Εν ολίγοις, η κινεζική Ιατρική έχει οφέλη για την ψυχική υγεία.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *