Ο βελονισμός στην εγκυμοσύνη και στο τοκετό

25 Φεβρουαρίου, 2016 Mingmen No comments exist

Ο βελονισμός στην εγκυμοσύνη και στο τοκετό

Η παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική έχει μια μακριά ιστορία που συνηγορεί στο ότι οι γυναίκες τροποποιούν τον τρόπο ζωής τους από την στιγμή που μένουν έγκυες, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν αποτελεσματικούς τοκετούς και υγιή μωρά.

Αυτό σχετίζεται με τη σωστή ρύθμιση της σωματικής δραστηριότητας, την κατάλληλη διατροφή και την διατήρηση μιας ήρεμης συναισθηματικής κατάστασης.
Πρώιμες γραπτές αναφορές υπάρχουν στα «Αρχεία του Ιστορικού» που περιγράφουν πως η μητέρα του πρώτου αυτοκράτορα της δυναστείας των Zhou ( 11ος αιώνας – 771 π.Χ.) δεν ήθελε να στρέφει το βλέμμα της σε «εχθρικά – δυσμενή χρώματα», να ακούει άσεμνες ή αλαζονικές εκφράσεις, ακόμα και ήχους και λόγω αυτών γέννησε ένα γιό που πέτυχε πολλά πράγματα.
Ο στόχος είναι να εξασφαλιστεί η υγιής ανάπτυξη του εμβρύου στη διάρκεια των δέκα (σεληνιακών) μηνών του μέσα στη μήτρα. Είναι συνδεδεμένο με τα νεφρά της μητέρας του και υποστηρίζεται από το δικό της Qi και αίμα. Η αύξηση και η εξέλιξη του εμβρύου εξαρτώνται κυρίως από την αρμονία των νεφρών, της σπλήνας και του στομαχιού της μητέρας. Επιπλέον οι μητέρες πρέπει να διατηρήσουν μια καλή διάθεση, να τρώνε τις κατάλληλες τροφές, να ζήσουν ένα κανονικό καθημερινό τρόπο ζωές και να αποφεύγουν τους εξωτερικούς παθογόνους παράγοντες από τη στιγμή της σύλληψης.

 

Ο Βελονισμός Στην Εγκυμοσύνη Και Στο Τοκετό

Ο βελονισμός κατά την εγκυμοσύνη:

 

Κατά την εγκυμοσύνη ο βελονισμός είναι μία ασφαλής και άνετη μέθοδος αντιμετώπισης των προβλημάτων της εγκυμοσύνης, ιδίως δε όταν είναι γνωστό, ότι τα περισσότερα φάρμακα έχουν αντένδειξη κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Μπορεί να:
1.ανακουφίσει από την πρωινή αδιαθεσία
2.ανακουφίσει από τον πόνο στην μέση
3.ανακουφίσει τον πόνο μετά τον τοκετό και την κατάθλιψη
   ρυθμίσει τη γαλουχία
4.και να μειώσει τις πιθανότητες αποβολής

Κατά τον τοκετό:
Στην Κίνα ο βελονισμός κατά την διάρκεια του τοκετού αποτελεί κοινή πρακτική. Ο τοκετός θεωρείται ένα φυσιολογικό γεγονός και ως εκ τούτου απαιτείται όσο το δυνατόν λιγότερη ιατρική παρέμβαση. Ο βελονισμός χρησιμοποιείται για να βοηθήσει την Φύση. Δυναμώνει της συστολές της μήτρας (όταν αυτές είναι ασθενείς) και αντιμετωπίζει τον πόνο.
Μπορεί να:
1.Βοηθήσει στην ανακούφιση κατά τις συστολές
2.Επιταχύνει τις συστολές σε περίπτωση παρατεταμένου τοκετού
3.Κάνει πρόκληση τοκετού (π.χ. η κύηση είναι σε παράταση 2 εβδομάδων)
4.Για την ανακούφιση κατά τις συστολές του τοκετού υπάρχουν πολλές μέθοδοι όπως: βελόνες        στα χέρια, πόδια, κόκκυγα, αυτί, βελόνες συνδεδεμένες με ηλεκτρισμό (ηλεκτροβελονισμός),          βελόνες σε συνδυασμό με θερμοθεραπεία με μόξα (Moxibustion).

 

Kοντού Αδαμαντία
Πειραιάς 2016

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *