Ο βελονισμός είναι κάτι περισσότερο από βελόνες.

Μάρτιος 3, 2018 Mingmen No comments exist

 

 

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ήδη ακούσει για τον βελονισμό μέχρι τώρα, αλλά δεν γνωρίζουν οτι το πεδίο εφαρμογής του περιλαμβάνει την κινεζική ιατρική, εμπεριέχει πολύ περισσότερα από το να τοποθετουνται απλα βελονες πανω στο σώμα. Ας δούμε λοιπόν αυτή την αρχαία θεραπεία.

Πρώτα απ ‘όλα, η πράξη  της κινεζικής ιατρικής αρχίζει με μια διάγνωση. Ο βελονιστής υποβάλλει πολλά ερωτήματα για να χτίσει το ιστορικό του θεραπευόμενου  ένα ιστορικό, που περιλαμβάνει  απαντήσεις σε οτι αφορά την πέψη, την όρεξη, τη διατροφή, την ποιότητα  ύπνου, την λειτουργεία του εντέρου, τον πόνο, τον τρόπο ζωής και το επίπεδο stress που έχει κάποιος . Ο βελονιστής θα σημειώσει επίσης τη χροιά της φωνής, και την στάση του σώματος. Η διάγνωση στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική δεν σταματά μόνο εκεί Μετά από αυτό, υπάρχει μια ανάλυση  των παλμών και της γλώσσας  Στην Κινέζικη ιατρική διάγνωση, πιστεύεται ότι η γλώσσα και ο σφυγμός δίνουν μία ένδειξη του τι συμβαίνει στο εσωτερικό του σώματος και επομένως είναι σύνηθες για τον θεραπευτή σας να σας ζητήσει να εξετάσει την γλώσσα σας και να πάρει τον σφυγμό σας και από τους δύο καρπούς.

βελονισμός :Οι βελόνες Βελονισμού είναι αποστειρωμένες, μίας χρήσης από  Χειρουργικό ανοξείδωτο ατσάλι και ακολουθούν του κανόνες της ευρωπαϊκής ένωσης. Τοποθετούνται σε ορισμένα σημεία βελονισμού στο σώμα, είτε τοπικά (στο σημείο του πόνου) είτε απομακρυσμένα (μακριά από τον πόνο). Οι βελόνες διατηρούνται οπουδήποτε από 20 έως 40 λεπτά και οι περισσότεροι βρίσκουν τη θεραπεία χαλαρώτική .

 

Διατροφή: Στην κινεζική ιατρική, το φαγητό είναι φάρμακο. Για παράδειγμα, εάν κάποιος έχει μια (χλωμή) γλώσσα με  μια λευκή επικάλυψη και είναι πρησμένη με σημάδια δοντιών στο πλάι, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι αυτό το άτομο έχει πάρα πολύ κρύο στο στομάχι, το οποίο παρεμποδίζει την πεπτική λειτουργεία. Η κινεζική ιατρική υπολογίζει τα τρόφιμα ανάλογα με τη θερμοκρασία, την εποχή, το χρώμα, το σχήμα και το αν είναι σωστό για το σώμα σας. Τα κρύα τρόφιμα περιλαμβάνουν πάρα πολλά κρύα, ωμά λαχανικά,κ.α. Ένα φαγητό όπως το τζίντζερ μπορεί να είναι μια ωραία προσθήκη στη διατροφή κάποιου σε αυτή την περίπτωση.

 

Cupping (βεντούζες): Η θεραπεία με τις βεντούζες (cupping) είναι μία μέθοδος όπου ένα δοχείο (συνήθως γυάλινο) εφαρμόζεται στην επιφάνεια του δέρματος. Δημιουργεί τοπική συμφόρηση τραβώντας τους ιστούς που βρίσκονται κάτω από την βεντούζα προς τα έξω και έτσι βελτιώνει την κυκλοφορία και δημιουργεί τοπική «στάση αίματος». Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μερικού κενού στο δοχείο (αρνητική πίεση) συνήθως με την εισαγωγή φλεγόμενου αντικειμένου στο δοχείο.. Αυτό διαχέει τη στασιμότητα του αίματος και του λεμφικού υγρού, προάγει τη ροή του αίματος, διευκολύνει την ακαμψία, ενθαρρύνει την καλύτερη κυκλοφορία στους μυς και τους ιστούς. Αφήνει ένα μωβ μώλωπα προσωρινά.

 

Όπως μπορείτε να δείτε, η ευρεία πρακτική του βελονισμού είναι πολύ περισσότερο από απλά βελόνες. Εκτός από τα προαναφερθέντα συμπληρώματα στη θεραπεία, ορισμένοι βελονιστές χρησιμοποιούν τεχνικές μασάζ,με μια μορφή χειρισμού που ονομάζεται Tui Na, η θερμοθεραπεια (Moxa) βοτανοθεραπεία, και το gua sha.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *