ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑ (ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ)

11 Ιανουαρίου, 2020 Mingmen 3 comments

Oι πονοκέφαλοι είναι μια από τις πιο συχνές ασθένειες που επηρεάζουν ένα άτομο. Ακόμη και ένα υγιές άτομο μπορεί να έχει πονοκέφαλο κάποιες φορές στην ζωή του,περισσότεροι από αυτούς τους πονοκεφάλους δεν είναι σοβαροί και τελικά θααντιμετωπιστούν χωρις φαρμεκευτική αγωγή. Ωστόσο, οι συχνές και σοβαρά επώδυνες κεφαλαλγίες  μπορεί να είναι μια διαφορετική ιστορία εντελώς.

Οι πονοκέφαλοι μπορούν να ταξινομηθούν σε δύο τύπους με βάση την αιτία τους.

ΠΡΩΤΟΠΑΘΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΕΣ

Οποιοσδήποτε πονοκέφαλος που δεν σχετίζεται με ιατρική κατάσταση ονομάζεται Πρωτοπαθής Κεφαλαλγία. Είναι ένας από τους συνηθέστερους τύπους πονοκεφάλων. Παραδείγματα πρωτοπαθών πονοκεφάλων περιλαμβάνουν ημικρανία , πονοκέφαλο συμπλέγματος, κεφαλαλγία τασης , κλπ.
Μελέτες δείχνουν ότι 7 στους 10 ασθενείς υποφέρουν από πρωτοπαθή πονοκεφάλους τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Μερικοί από τους κύριους πονοκεφάλους είναι:

1)Κεφαλαλγία τάσεως – Οι πονοκέφαλοι τάσεως περιγράφονται συχνά ως πόνος γύρω από το κεφάλι σας και μπορεί να συνοδεύσουν ένα αίσθημα στενότητας γύρω από το κεφάλι. Οι πονοκέφαλοι τάσης  είναι ο πιο κοινός τύπος πονοκεφάλων.

2)Ημικρανία – Η ημικρανία συνδέεται με έντονο πόνο, που περιορίζεται στη μία πλευρά του κεφαλιού. Μια ημικρανία συνήθως συνοδεύεται από ναυτία και έμετο.

3)Κλασσική κεφαλαλγία – Οι πονοκέφαλοι των ομάδων αυτών είναι ένας από τους πιο επώδυνους πονοκεφάλους. Κατά τη διάρκεια ενός πονοκέφαλου κλασικού, ενδέχεται να εμφανίσετε έντονο πόνο στο μέτωπο η πάνω από τα μάτια σας.

Οι ειδικοί δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συμπέρασμα σχετικά με τις πραγματικές αιτίες ενός πρωτοπαθούς πονοκεφάλου. Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για τους λόγους.

Ωστόσο, ορισμένοι από τους κοινούς τρόπους ζωής που μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους είναι:

· Άγχος

· Αλκοόλ

· Κάπνισμα τσιγάρου

· Η έλλειψη ύπνου

ΔΕΥΤΕΡΟΠΑΘΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΕΣ

Οι δευτερογενείς πονοκέφαλοι οφείλονται σε υποκείμενη ιατρική κατάσταση. Οι δευτερογενείς πονοκέφαλοι είναι μια πιο σοβαρή ασθένεια και συνιστάται η σωστή ιατρική φροντίδα.
Οι επαναλαμβανόμενοι πονοκέφαλοι μπορεί να είναι το πρώτο σημάδι που λέει ότι απαιτείται ιατρική συμβουλή.

Ορισμένα από τα πιθανά αίτια περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε αυτά:

 .Ανεύρυσμα εγκεφάλου

· Ογκος στον εγκέφαλο

· Οξεία παραρρινοκολπίτιδα

· Οδοντικά προβλήματα

· Μόλυνση αυτιού

Για την αντιμετώπισή τους πρέπει να γίνει μαγνητική τομογραφία και όποιες άλλες απεικονιστικές εξετάσεις θεωρεί απαραίτητες ο θεράπων ιατρός.

Οφέλη βελονισμού για πονοκεφάλους

Ο βελονισμός επιδιώκει να αποκαταστήσει τη ροή ενέργειας σε όλο το σώμα. Λεπτές, αποστειρωμένες βελόνες θα εισαχθούν στο δέρμα σε συγκεκριμένα σημεία για την πρόληψη ή τη θεραπεία μιας ημικρανίας. Ανάλογα με το στυλ του βελονισμού και την εκπαίδευση του θεραπευτή

 οι βελόνες μπορούν να τοποθετηθούν στα χέρια, στα πόδια, στην πλάτη.

3 Comments on “ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑ (ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *