Ημικρανία και βελονισμός

4 Μαρτίου, 2016 Mingmen No comments exist

 

βελινισμός ημικρανίες

 

 

 

 

 

Tι είναι η ημικρανία:
Η Ημικρανία είναι μια διαδεδομένη νευρολογική πάθηση. Είναι μια πάθηση περίπλοκη όπου τα συμπτώματα της ποικίλουν από έντονο πονοκέφαλο έως και προβλήματα στην όραση.
Είναι μια πάθηση που είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει σίγουρα το 28% των ανθρώπων κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της ζωής τους.Ακόμα και τα παιδιά μπορούν να εμφανίσουν ημικρανία κυρίως κατά την διάρκεια της εφηβείας.

Τι μπορεί να κάνει ο Βελονισμός:
Ο βελονισμός είναι πιο αποτελεσματικός από ό,τι τα φάρμακα στην ανακούφιση της ημικρανίας.
Συγκεκριμένα, ο βελονισμός έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των πονοκεφάλων για χιλιάδες χρόνια. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του βελονισμού προς την δυτική ιατρική είναι ότι δεν έχει καμιά παρενέργεια, καθώς η διαδικασία για τη θεραπεία των πονοκεφάλων είναι πολύ λιγότερο επεμβατική σε αντίθεση με τα κοινά φάρμακα.

Ο βελονισμός περιλαμβάνει την εισαγωγή λεπτών βελόνων σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, που ακολουθείται από ήπια χειροκίνητη διέγερση των βελονών. Η ροή του αίματος στους ιστούς αυξάνεται όταν μικρά αγγεία γύρω από την περιοχή του διαστέλλονται.
Μια έρευνα όπου αναφέρεται στο ιατρικό περιοδικό Headache λέει ότι ο dr Allais ζήτησε από 80 γυναίκες να κάνουν βελονισμό μία φορά την εβδομάδα για 2 μήνες και στην συνέχεια μια φορά τον μήνα για τέσσερις μήνες.

Οι βελόνες τοποθετήθηκαν στα ίδια σημεία κατά τη διάρκεια κάθε θεραπείας, και αριστερά στο σώμα του ασθενούς για 20 λεπτά.
Μία δεύτερη ομάδα ζήτησε από άλλες 80 γυναίκες να παίρνει μια ημερήσια δόση φλουναριζίνης για δύο μήνες, στη συνέχεια, πήρε 20 φορές το μήνα κατά τους επόμενους τέσσερις μήνες.
Και οι δύο ομάδες γυναικών παρουσίασαν λιγότερους πονοκεφάλους συνολικά, ανακοίνωσαν οι ερευνητές. Ωστόσο, οι ασθενείς που χρησιμοποίησαν το βελονισμό είχαν λιγότερες ημικρανίες από εκείνους που έλαβαν φλουναριζίνη κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες της μελέτης – κατά μέσο όρο, 2,3 επιθέσεις ημικρανίας σε σύγκριση με 2,9 στην ομάδα του φαρμάκου.
Η θεραπεία με βελόνες φάνηκε να μειώνει τον πόνο της ημικρανίας και την ανάγκη για φάρμακο.

 

Σας προτείνουμε επίσης και ορισμένες σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής για να μειώσει τη συχνότητα των πονοκεφάλων:

 

 

1)Κοιμηθείτε επαρκώς (7-8 ώρες την ημέρα) 
2)Αποφύγετε τη σωματική ή ψυχική κόπωση
3)Αποφύγετε το αλκοόλ (ειδικά το κόκκινο κρασί)
4)Αποφύγετε την καφεΐνη
5)Εξαλείψτε τα τρόφιμα που προκαλούν ημικρανίες: γαλακτοκομικά, τη σοκολάτα, τα μπαχαρικά, το σιτάρι και το καλαμπόκι
6)Αποφύγετε οποιαδήποτε ωθήσεις που προκαλούν τους πονοκεφάλους σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.