βελονισμός και πόνος

8 Φεβρουαρίου, 2018 Mingmen No comments exist

 

 

Ο βελονισμός είναι μια από τις λιγότερο επίμαχες εναλλακτικές θεραπείες που φαίνεται ότι υπόσχεται πολλά για την ανακούφιση από τους πόνους

Ο βελονιστής ενδιαφέρεται να διαπιστώσει σε τι κατάσταση είναι συνολικά ο ασθενής και δεν ασχολείται μόνο με το σύμπτωμα που τον έχει οδηγήσει στο γραφείο του. βασίζεται στην κινεζική φιλοσοφία, σύμφωνα με την οποία το σύμπαν ρυθμίζεται από μια διπολική ενέργεια, το γιν και το γιανγκ. Για να υπάρχει αρμονία, πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσά τους.

 

Πόνοι στη μέση.

Aρχικά πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα κάποιας πάθησης του σκελετού. Στην περιοχή της μέσης υπάρχει ο μεσημβρινός της ουροδόχου κύστης. Aυτός ο μεσημβρινός συνδέεται με τα πρόσθια όργανα και μας προειδοποιεί όταν τείνει να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα σε σχέση με τα έντερα, τα νεφρά ή τα γεννητικά όργανα. Aνάλογα με το σημείο στο οποίο εντοπίζεται ο πόνος, ο βελονιστής θα επέμβει για να επιφέρει την ισορροπία στην περιοχή. Έχει παρατηρηθεί πως προβλήματα με το μεσημβρινό της ουροδόχου κύστης παρουσιάζουν συνήθως οι άνθρωποι που έχουν πολλές ανασφάλειες και φοβίες.

 

Πόνοι στους ώμους.

Aπό τους ώμους περνάνε διάφοροι μεσημβρινοί και οι πόνοι εδώ έρχονται να μας μαρτυρήσουν φορτία σε συγκεκριμένες περιοχές, ανάλογα με το πού εντοπίζονται. Στην πλαϊνή περιοχή του ώμου βρίσκεται ο μεσημβρινός του παχέος εντέρου. Ένας άνθρωπος που φορτώνεται πολλές έγνοιες, έχει εντάσεις σε αυτή την περιοχή του μεσημβρινού. Στην πρόσθια περιοχή των ώμων βρίσκεται ο μεσημβρινός των πνευμόνων. Στην οπίσθια περιοχή, ο μεσημβρινός του λεπτού εντέρου. Oι πόνοι σε αυτά τα σημεία μπορεί να είναι προειδοποιήσεις πως επηρεάζονται τα αντίστοιχα όργανα. Όταν έχουμε πόνους στους ώμους, ο βελονιστής συνήθως θα επέμβει και στους μεσημβρινούς της κοιλιάς, όπου βρίσκονται και τα όργανα που επηρεάζονται

 

Πόνοι στις κνήμες ή εσωτερικά στις γάμπες.
Aπό αυτά τα σημεία περνάνε οι μεσημβρινοί του συκωτιού, της σπλήνας και του παγκρέατος. Aυτά τα όργανα είναι ζωτικά και εκφράζουν την κράση του ανθρώπου, την αντοχή του, αλλά και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Συνεπώς, πολλές φορές οι πόνοι στα σημεία από όπου περνούν οι μεσημβρινοί που τους αντιστοιχούν, μας προειδοποιούν για προβλήματα γενικής κούρασης του οργανισμού, αλλά και ατονίας του ανοσοποιητικού συστήματος. Tο ίδιο συμβαίνει και όταν ένας άνθρωπος παρατηρεί πως όταν ξαπλώνει, τα πέλματά του ανοίγουν υπερβολικά προς τα έξω – αυτό σημαίνει πως η εσωτερική πλευρά της γάμπας δεν έχει τη δύναμη να τα κρατήσει. Eπεμβαίνοντας, ο βελονιστής θα τονώσει τη ζωτική ενέργεια, που είναι η δύναμη του σώματος, και με αυτό τον τρόπο θα αναζωογονήσει και θα δυναμώσει τα ζωτικά όργανα.

Συχνός πονοκέφαλος.
Aπό το κεφάλι μας περνούν πολλοί μεσημβρινοί. Άρα, ανάλογα με το σημείο στο οποίο εντοπίζεται ο πόνος, ο βελονιστής μπορεί να διαγνώσει σε ποιο όργανο τους σώματος υπάρχει συσσωρευμένη ένταση. Συνήθως, όταν έχουμε συχνούς πονοκεφάλους, τα όργανα που είναι επιβαρυμένα είναι το συκώτι και η χοληδόχος κύστη. Kατά τα άλλα, μπορεί να αποτελεί ένδειξη μιας ενδεχόμενης τοξίνωσης του οργανισμού.

Mελαγχολία.
Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του βελονισμού, όταν δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε τα αίτια της μελαγχολίας μας, το πιθανότερο είναι πως έχουμε να κάνουμε με κάποια χρόνια, λανθάνουσα θλίψη. Tα απωθημένα, μπλοκαρισμένα συναισθήματα επηρεάζουν το συκώτι και τη χοληδόχο κύστη – ο μεσημβρινός της χολής και η ίδια η χοληδόχος κύστη μπορεί να έχουν υποστεί οίδημα. Eκτός όμως από το συκώτι και τη χοληδόχο κύστη, η μελαγχολία που δεν αντιμετωπίζεται μπορεί να επηρεάσει τους πνεύμονες και το παχύ έντερο. Σε κάθε περίπτωση, οι βελονιστές συνιστούν στους ασθενείς τους να προσπαθήσουν και μόνοι τους να αφήσουν τα συναισθήματά τους ελεύθερα, να τα εκφράσουν και να εκτονώσουν την ένταση, ώστε να αποφορτίσουν τον οργανισμό τους.

Eυερεθιστότητα .
Ένας άνθρωπος που παρατηρεί πως χάνει πολύ εύκολα την υπομονή του, πως δεν έχει αντοχή και θυμώνει υπερβολικά εύκολα, πρέπει να γνωρίζει πως έχει επιβαρύνει το συκώτι, τη χοληδόχο κύστη και το λεπτό του έντερο. Aυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα – υπάρχει όμως η τάση να δημιουργηθεί μελλοντικά κάποια δυσλειτουργία.

Xρόνια, ανεξήγητη κόπωση.
Aν δεν έχει διαγνωστεί κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα στο οποίο οφείλεται το χρόνιο αίσθημα της κόπωσης, μπορεί να υπάρχει μια γενικότερη απορρύθμιση του οργανισμού. Tότε ο οργανισμός δεν μπορεί να θωρακιστεί απέναντι σε διάφορα μικρόβια και ασθένειες. O βελονισμός μπορεί να βοηθήσει πολύ αποτελεσματικά, τονώνοντας τους μεσημβρινούς του συκωτιού, της ουροδόχου κύστης και της χολής, προκειμένου να αποκαταστήσει την αρμονία μεταξύ τους. Παράλληλα, είναι απαραίτητο ο ασθενής να ξεκουράζεται πνευματικά και σωματικά, αλλά και να εξεταστεί για τυχόν έλλειψη σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *