Βελονισμός για την αντιμετώπιση του πόνου στην μέση

12 Απριλίου, 2016 Mingmen No comments exist

 

Βελονισμός για την αντιμετώπιση του πόνου στην μέση

Είναι από τις πιο συχνές παθήσεις που απευθύνεται κάνεις σε βελονιστή γιατί σε πολλές περιπτώσεις αντενδείκνυται η λήψη μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων λόγο προβλημάτων υγείας  που μπορεί να προκαλέσουν η πάσχει ο ασθενής ήδη από αυτά  (γαστρίτιδα , υπέρταση ,μειωμένη νεφρική λειτουργία , αιματολογικά προβλήματα). H χρήση των φαρμάκων αυτών έχει πενιχρά η παροδικά αποτελέσματα, ο ασθενής θέλει πάση θυσία να αποφύγει το χειρουργείο, τα αποτελέσματα του βελονισμού είναι σαφώς καλύτερα στην αντιμετώπιση της χρόνιας οσφυαλγίας όπως έδειξε και η πανεθνική Γερμανική μελέτη που προαναφέρθηκε.

 

Στην περίπτωση της οσφυαλγίας δεν ερεθίζονται νεύρα όπως στην ισχιαλγία, αλλά συνήθως η αφορμή είναι μυϊκός σπασμός από απότομη κόπωση ( άρση βαρών ),από απότομες κινήσεις, από κρύωμα της μέσης ιδιαίτερα από ίδρωμα και φυσικά το άγχος.
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι η συχνότερη αιτία νεφρικής ανεπάρκειας στους ενήλικους είναι η λήψη μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.

 

 

 

Ο βελονισμός χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την αντιμετώπιση των πόνων της πλάτης. Ο μυϊκός σπασμός, η πίεση στα νεύρα της σπονδυλικής στήλης (ΣΣ), η δισκοκήλη της οσφυϊκής ή την αυχενικής μοίρας αντιμετωπίζονται με τον βελονισμό, ο οποίος καταπολεμά τον πόνο και την φλεγμονή. Εκτός από την καταπολέμηση του πόνου, προσφέρει και δομική αποκατάσταση της πάσχουσας περιοχής στις τραυματικές κακώσεις, διορθώνοντας τον μυϊκό σπασμό και αναστέλλοντας την βλαπτοδεκτική δραστηριότητα της περιοχής. Επαναφέρει την λειτουργικότητα των πασχόντων μυών και αυξάνει το εύρος της κινητικότητας τους.

 

 

Διαδικασία βελονισμού

 

 

Όπως σε μια συνηθισμένη επίσκεψη στον γιατρό, ο βελονιστής θα ζητήσει από τον ασθενή το αναλυτικό ιατρικό του ιστορικό, στοιχεία για την προέλευση του πόνου και τον τρόπο ζωής του όπως διατροφή, άσκηση και όποιες άλλες φυσικές δραστηριότητες που μπορεί να επιρρεάζουν τον πόνο. Στην συνέχεια ακολουθεί φυσική εξέταση. Ο βελονιστής μπορεί να εξακριβώσει την δυσκολία του περιστατικού και να ξεκινήσει την θεραπεία.

 

 

Ο βελονισμός περιλαμβάνει την τοποθέτηση πολύ λεπτών βελονών στο σώμα και το πρόσωπο. Τυπικά χρησιμοποιούνται 10 με 20 βελόνες. Το άτομο νιώθει μόνο ένα ανεπαίσθητο τσίμπημα κατά την τοποθέτηση. Αφού η βελόνα έχει τοποθετηθεί, ο ασθενής δεν νιώθει κανέναν απολύτως πόνο. Συνήθως μια συνεδρία διαρκεί από 20 εώς 30 λεπτά. Οι βελόνες τοποθετούνται όχι μόνο κοντά στα σημεία του πόνου αλλά ακόμη και σε άλλα σημεία του σώματος που σχετίζονται με την συνολική βελτίωση της υγείας. Για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήσεις πατήστε ΕΔΩ

Πλεονεκτήματα

 

 

  • Είναι απολύτως ασφαλής και στερείται παρενεργειών
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με φαρμακευτικές και μη-φαρμακευτiκές θεραπείες
  • Δεν βελτιώνεται μόνο ο πόνος στην μέση, αλλά συνολικά (ολιστικά) η υγεία
  • Μερική ανακούφιση αναμένεται απευθείας ακόμη και με την πρώτη συνεδρία.
  • Ο Βελονισμός είναι ακόμη πιο αποτελεσματικός σε συνδυασμό με άλλες εναλλακτικές θεραπείες

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες η να κλείσετε ραντεβού μαζί μας πατήστε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *