βελονισμός και πόνος στον ώμο

30 Μαρτίου, 2016 Mingmen No comments exist

 

 

βελονισμός και πόνος στον ώμο

 

ο πόνος στον ώμο που συνήθως οφείλεται σε περιαρθρίτιδα ώμου (πρόκειται για τενοντίτιδα), όταν κουνάμε το χέρι μας προσπαθώντας είτε να το φτάσουμε πίσω από την πλάτη είτε στον άλλο ώμο περνώντας το πάνω απο το κεφάλι η μπροστά από το θώρακα προκαλείται έντονος πόνος στην περιοχή του ώμου. Η πρώτη και η κυριότερη θεραπευτική αντιμετώπιση είναι η ανάπαυση του χεριού μέχρι να περάσει η συμπτωματολογία. Ανάπαυση δεν σημαίνει ακινητοποίηση, αλλά ξεκούραση!!

 


Ο βελονισμός μπορεί να αντιμετωπίσει καταστάσεις που σχετίζονται με την παθολογία της άρθρωσης του ώμου όπως:

 

 

  • παγωμένος ώμος
  • τενοντίτιδα του δικεφάλου
  • οστεοαρθρίτιδα
  • ρευματοειδής αρθρίτιδα
  • θυλακίτιδα
  • αυχενική ριζίτιδα (αυχενικό σύνδρομο)
  • παγιδευτικά σύνδρομα

 

 
Οι συνηθισμένες θεραπείες για τις παθήσεις του ώμου περιλαμβάνουν τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, την εφαρμογή παγωμένων ή ζεστών επιθεμάτων, την ανάπαυση, την φυσικοθεραπεία, τις ενέσεις κορτικοειδών και σε μερικές περιπτώσεις την εγχείρηση.

 

 

Εν τούτοις υπάρχουν περιορισμοί στην χρήση αυτών των θεραπειών. Η ανάπαυση και η εφαρμογή ζεστών/ψυχρών επιθεμάτων αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας, αλλά έχουν προσωρινή αποτελεσματικότητα. Τα μη στερινοειδή αντιφλεγμονώδη λαμβάνονται για δέκα μέρες ως μέγιστη διάρκεια θεραπείας λόγω των παρενεργειών τους στο στομάχι, την αρτηριακή πίεση και τη νεφρική λειτουργία. Η ενδοαρθρική ένεση κορτιζόνης μπορεί να έχει γρήγορο αποτέλεσμα αλλά οι απόψεις για την χρήση της διίστανται. Επανάληψη αυτών των ενέσεων στην ίδια περιοχή προκαλεί εξασθένηση των συνδέσμων, των τενόντων και του χόνδρου.

 

 

Ο βελονισμός υπερέχει στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου (και των καταστάσεων που τον προκαλούν) όταν αυτός δεν ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στις συνήθεις θεραπείες. Ο βελονισμός είναι μια μη φαρμακευτική θεραπεία που χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για την αντιμετώπιση του πόνου στον ώμο.

 

 
Για περισσότερες πληροφορίες η να κλείσετε ραντεβού μαζί μας πατήστε ΕΔΩ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *