Φάτε ανάλογα τον σωματότυπο που έχετε με βάση τα 5 στοιχεία

5 Μαρτίου, 2018 Mingmen No comments exist

 

 

 

Γνωρίζοντας σε ποιον τύπο σώματος προσαρμόζουμε με βάση τα πέντε στοιχεία, το ξύλο, τη φωτιά, το νερό, τη γη ή το μέταλλο, μπορούμε να τρώμε μια ισορροπημένη διατροφή που θα μας επιτρέψει να παραμείνουμε υγιείς και δυνατοί καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική, ένα ιατρικό σύστημα που εδώ και 3.000 χρόνια σχεδόν βλέπει το σώμα διαφορετικά από τη σύγχρονη ιατρική. Όταν το σώμα  διασπάται από τον  πυρήνα του, τα μικρότερα μόρια του μπορούν να ταξινομηθούν ως ενέργεια. Αυτό σημαίνει ότι κάθε στοιχείο του σύμπαντος βρίσκεται μέσα στο ανθρώπινο σώμα, σε κάποιο βαθμό. Και κάθε όργανο έχει τις δικές του ιδιότητες και τις ενέργειες που πρέπει να παραμείνουν ισορροπημένες για να λειτουργήσει σωστά το σώμα. Οι ενέργειες μέσα στο σώμα πρέπει να είναιι σε τέλεια συνέργεια με τα παραπάνω στοιχεία. Αυτό επιτρέπει την ομοιοστατική ισορροπία, τη βιοχημική ισορροπία, τη μακροζωία και την αρμονία μεταξύ του σώματος και του νου.

 

Το φαγητό που βάζουμε στα στόματά μας μπορεί είτε να μας ωφελήσει είτε να μας σκοτώσει αργά. Γνωρίζοντας σε ποιον τύπο σώματος προσαρμόζουμε με βάση τα πέντε στοιχεία, το ξύλο, τη φωτιά, το νερό, τη γη ή το μέταλλο, μπορούμε να τρώμε μια ισορροπημένη διατροφή.

Στοιχείο ξύλο:

Ο τύπος σώματος ξύλου τείνει να είναι λεπτός με μακρύ πρόσωπο, σώμα και δάχτυλα, μακριά σαν με ένα δέντρο. Κατά την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική Το ήπαρ, η χοληδόχος κύστη, οι τένοντες, οι σύνδεσμοι και οι αρτηρίες ελέγχονται από το στοιχείο του ξύλου. Τα συνιστώμενα τρόφιμα για τον τύπο του ξύλου περιλαμβάνουν οτιδήποτε ξινό και πράσινα τρόφιμα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποκλείσει το αλκοόλ, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και τα περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς αυτά τα τρόφιμα μπορούν να περιορίσουν την ελεύθερη ροή ενέργειας και αίματος, ενώ καταστρέφουν τη λειτουργία του ξύλινου στοιχείου.

 

Στοιχείο φωτίας:

Ο τύπος σώματος φωτιας τείνει να διαθέτει μια μυτερή μύτη, καθώς και το  πηγούνι και την κορυφή του κεφαλιού. Ο σωματότυπος που ανηκει στο στοιχείο της φωτιάς είναι διαμορφωμένο σαν ένας φακός, που δείχνει στην κορυφή, στενεύει στο κάτω μέρος και καίγεται στη μέση. Το στοιχείο της φωτιάς χειρίζεται το κυκλοφορικό, αδενικό και ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό περιλαμβάνει την καρδιά, το λεπτό έντερο και το λεμφικό σύστημα. Τα συνιστώμενα τρόφιμα για τον τύπο του σώματος της φωτιάς περιλαμβάνουν πικρές τροφές, σπόρους, λαχανικά, σκούρα πράσινα φύλλα, φασόλια και σπόρους. Αυτά τα τρόφιμα τείνουν να κρατούν τη φωτιά στο κέντρο, Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγονται περιλαμβάνουν τη σοκολάτα, το αλάτι, τα κρέατα, τα διεγερτικά και τα καυτά μπαχαρικά.

Στοιχείο νερού:

Ο σωματότυπος του στοιχείου νερού έχει μια τάση προς το “πάχος”. Το πρόσωπο τείνει να είναι μεγάλο και στρογγυλό, με μια ευρύτερη βάση, ενώ το σώμα είναι γεμάτο και παχουλό. Το στοιχείο του νερού ελέγχει τα νεφρά, την ουροδόχο κύστη, τα οστά, τα νεύρα και τα δόντια. Τα συνιστώμενα τρόφιμα για τον τύπο του σώματος νερού περιλαμβάνουν καθαρό νερό (όχι αυτό που περιέχεται σε χυμούς, καφέ κλπ.), Μπλε, μοβ και μαύρα τρόφιμα, ρίζες λαχανικά και θαλασσινά. Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγονται περιλαμβάνουν σάκχαρα, αλκοόλ, ποτά με καφεΐνη, κατεψυγμένα και υπερβολικά ωμά τρόφιμα.

Στοιχείο γης:

Ο σωματότυπος του στοιχείου της γης τείνει να είναι βραχύς στο ύψος, με ένα μικρό σώμα, κοντά δάκτυλα και λαιμό. Το πρόσωπο τείνει να είναι τετράγωνο, ενώ το σώμα έχει σχήμα αχλαδιού με στρογγυλεμένους γλουτούς. Το στοιχείο γης ελέγχει τα πεπτικά και δομικά συστήματα μέσα στο σώμα. Αυτό περιλαμβάνει το στομάχι, την σπλήνα και τους μυς. Τα συνιστώμενα τρόφιμα για αυτόν τον περιλαμβάνουν τα ριζικά λαχανικά, τα φυλλώδη χόρτα και τις ελαφρές πρωτεΐνες όπως τα όσπρια και τα ψάρια. Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγονται περιλαμβάνουν εκλεκτικούς υδατάνθρακες, γαλακτοκομικά, παγωμένα ποτά και επεξεργασμένα τρόφιμα, καθώς απορροφούν το πεπτικό σύστημα και επιβαρύνουν υπερβολικά την σπλήνα και το στομάχι.

Μέταλλο:

Ο σωματότυπος του μετάλλου  τείνει να έχει καθορισμένα χαρακτηριστικά του προσώπου και ευρείς, τετράγωνους ώμους. Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά τους τείνουν να είναι λεπτής φύσης, όπως τα λεπτά χείλη και τα βλέφαρα. Το στοιχείο μέταλλο ρυθμίζει τα εντερικά, αναπνευστικά και δερματικά συστήματα, καθώς και βοηθά με το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα συνιστώμενα τρόφιμα περιλαμβάνουν αυτά που έχουν διασπορά και προάγουν την κυκλοφορία της ενέργειας. Τα  ξινά τρόφιμα στη φύση είναι τα καλύτερα για αυτόν τον τύπο σώματος. Επίσης, τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ορυκτά όπως τα φυλλώδη λαχανικά και τα λαχανικά είναι καλές επιλογές. Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγονται περιλαμβάνουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κόκκινο κρέας και τα πικρά τρόφιμα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *